woensdag 1 februari 2012

Krantenoverzicht: 'Miljoenenclaim van fout Teeven'

Een greep uit de ochtendkranten van woensdag 1 februari. Miljoenenclaim dreigt voor ministerie van Veiligheid en Justitie, Ahoy wil GelreDome overnemen, Utrecht schrapt impopulaire opleidingen, ex-asielzoekers komen moeilijk aan een huis en vergoeding slachtoffers Costa Concordia te laag volgens specialisten.
Miljoenenclaim van fout Teeven
Het ministerie van Veiligheid en Justitie hangt een miljoenenclaim boven het hoofd. Die komt volgens het AD van een Amsterdamse ondernemer. De man is ten onrechte als crimineel bestempeld door justitie. De fout werd in 1996 gemaakt door toenmalig officier van justitie Fred Teeven, nu staatssecretaris van Justitie. Ondernemer Ruud Bronkhorst werd 'handlanger van een criminele bende' genoemd.
(Bron: Algemeen Dagblad)
Ahoy aast op GelreDome
Evenementencentrum Ahoy heeft bestuur en directie van het GelreDome in Arnhem onder druk gezet voor een agressieve overname. De deal is mislukt omdat het stadion zelfstandig wil blijven, aldus De Telegraaf. Het Rotterdamse Ahoy ontving na het bod een afwijzingsbrief van voormalige GelreDome-directeur Jasper van A. Die werd later gearresteerd op verdenking van moord op zijn vrouw. Van A. wilde voorkomen dat Ahoy de staf, directie en medewerkers van het stadion zou overnemen.
(Bron: De Telegraaf)
Utrecht schrapt studies
De Universiteit Utrecht schrapt de bacheloropleidingen Arabisch, Portugees en theologie. Voor die opleidingen melden zich te weinig nieuwe studenten aan. De instelling volgt daarmee de wens van staatssecretaris Halbe Zijlstra, die wil dat universiteiten zich meer specialiseren. De Universiteit Utrecht is al langer bezig met het afstoten van onrendabele opleidingen. Zo is de studie sterrenkunde al opgeheven.
(Bron: NRC)
Ex-asielzoeker vindt moeilijk huis
Gemeenten hebben nog steeds een grote achterstand bij de huisvesting van voormalige asielzoekers. Als ze een verblijfsvergunning krijgen, kunnen ze niet in een azc blijven wonen en moet de gemeente hun een woning aanbieden. In totaal moeten 6000 mensen per 1 juli een huis toegewezen hebben gekregen van de gemeenten. Als die taak wordt verwaarloosd, dan grijpt het Rijk in.
(Bron: Trouw)
Bod Costa veel te laag
De slachtoffers van het cruiseschip Costa Concordia hebben 11.000 euro aangeboden gekregen van de rederij als schadevergoeding. Letselschadespecialisten vinden dat echter veel te laag, schrijft het AD. Volgens hen kunnen slachtoffers wel het tienvoudige ervan claimen. De letselschadespecialisten adviseren de circa 40 Nederlandse slachtoffers om het aanbod niet te accepteren.
(Bron: Algemeen Dagblad)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten