maandag 30 januari 2012

Fototentoonstelling zet schijnwerpers op de vele vluchtelingen binnen Irak

De Irakese regering heeft in 2011 een plan gemaakt om een einde te maken aan het probleem van de miljoenen Irakese vluchtelingen en ontheemden. Toch vindt ontheemding nog steeds plaats en is humanitaire hulp beperkt, vanwege het extreme geweld in Irak. Om Irak internationaal weer op de (politieke) agenda te krijgen organiseert het Internal Displacement Monitoring Centre (IDMC) de internationale organisatie die toeziet op ontheemding wereldwijd, op 16, 17 en 18 februari 2012 een fototentoonstelling over de humanitaire situatie in Irak.
De fototentoonstelling “Witnesses to Iraq” isgratis toegankelijk. Het betreft foto’s van Irakese fotografen die de voortdurende humanitaire strijd in Irak zichtbaar maken en aantonen dat het land echt herstel kan bereiken met de juiste ondersteuning.

Een van de fotografen, Ahmad Abdulla Ali, heeft de Diamond Award voor de beste foto gewonnen tijdens het Baghdad Cinema Festival in December 2007.

Debat
Daarnaast organiseert het IDMC een debat op donderdag 16 februari 2012 in samenwerking met de NGO Coordination Committee for Iraq (NCCI) in het Humanity House in Den Haag.  Aan het debat dneme3n deeldewind (ChristenUnie); Roel Meijer (Clingendael Instituut); Rachid Oahalou (Internationale Organisatie voor Migratie) Reinoud Leenders (Universiteit van Amsterdam); Ahmad Abdulla Ali (Irakese fotograaf) en Mory Cunningham (NCCI) (Onder voorbehoud).
Locatie:
Atrium Stadhuis Den Haag, Spui 70.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten