zaterdag 5 november 2011

Harkemaster dreigt met alarmpistool

Vier jeugdige asielzoekers werden op 18 juli vorig jaar in de buurt van het azc in Drachten met vuurwapens bedreigd. Zo leek het tenminste. Twee mannen zouden wapens, een pistool en iets wat op een mitrailleur leek, op de asielzoekers gericht. De jongens waren eerder die dag in aanvaring gekomen met de mannen. Het bleek te gaan om een Marumer en een inwoner van Harkema (21).
De twee hadden de middelvinger opgestoken toen ze in de auto van de Harkemaster het groepje fietsende asielzoekers voorbijreden. De asielzoekers staken op hun beurt de middelvinger op. Nadat ze met een vlindermes hadden gedreigd en de asielzoekers bijna van de sokken hadden gereden, reden de twee mannen naar huis om het wapen -een alarmpistool- op te halen. Later bleek dat de 'mitrailleur' een moersleutel was.
De Marumer werd op 17 december vorig jaar door de politierechter veroordeeld. Zijn maat moest zich vrijdag voor de rechter verantwoorden. Hij kreeg een celstraf gelijk aan het voorarrest –hij zat 16 dagen vast-, 60 dagen voorwaardelijke celstraf, een werkstraf van 120 uur en reclasseringstoezicht. De Harkemaster moet ook een sociale training volgen. De rechter zei dat hij nog geluk had dat er niet een poging tot doodslag op de dagvaarding stond.
De man was met hoge snelheid rakelings langs de asielzoekers gereden. Hij had zich ook schuldig gemaakt aan het bezit van ghb en speed. Uit sms'jes die op zijn gsm waren aangetroffen, maakte de rechter op dat de Harkemaster begin vorig jaar heeft gedeald.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten