zondag 30 oktober 2011

Resolutie meer humaan beleid jonge asielzoekers aangenomen

UTRECHT - De resolutie van de Drenste CDA-fractie voor een meer humaan beleid voor alleenstaande minderjarige vreemdelingen is zaterdag aangenomen op het CDA-congres in Utrecht.

Rond 10.00 uur begon in Utrecht het congres, waarbij de dreigende uitzetting van de Angolese jongen Mauro Manuel een prominente rol speelt. De motie van de Drentse CDA-fractie is niet alleen gericht op de Angolese jongen Mauro Manuel, maar betreft alle alleenstaande minderjarige vreemdelingen. In totaal stemden 819 leden, ruim 84 procent, voor de resolutie. 146 leden stemden tegen. Het voorstel werd al gesteund door jongerenorganisaties CDJA en CDA Kleurrijk.

Vertraging vreemdelingenbeleid

Uit de zaal kwamen veel vragen. Veel leden zijn voor een meer humaan beleid. Ook wordt benadrukt dat de wet- en regelgeving te lang duurt. CDA-lid: "We moeten aan de hand van de motie kijken naar de vertragingen in het huidige vreemdelingenbeleid".

CDA-fractievoorzitter Van Haersma Buma: "Wanneer we naar 1 persoon kijken, moeten we naar alle personen kijken. (..) De regels voor een verblijfsvergunning zijn strenger geworden. Het is aan de minister om te kijken hoe we in het huidige systeem ruimte kunnen geven aan individuele gevallen. (..) Heel veel hiervan komt door vertraging. Ik pleit voor snellere besluitvorming".

Minister Leers is blij met de uitspraak van het congres: "Mauro is een individuele zaak en daar gaat het congres niet over."

De resolutie van de Drentse CDA-fractie is te bekijken via de site van de NOS.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten