zaterdag 15 oktober 2011

Vluchtelingen naar woonportaal op Markt Oudenbosch


OUDENBOSCH - Het appartementencomplex op de hoek van de Markt en het Jan Gielenplein in Oudenbosch wordt een woonportaal voor statushouders. Dit zijn vluchtelingen die een verblijfsvergunning hebben gekregen en daarmee recht hebben op huisvesting.
Iedere gemeente moet jaarlijks een aantal statushouders een woning aanbieden. Halderberge heeft dat enkele jaren verzuimd, wat een tik op de vingers van de VROM-inspectie opleverde.

Het aantal statushouders is in Halderberge opgelopen tot 33. Daarvan hebben er dit jaar tien huisvesting gekregen, waarna er 23 overblijven "We moeten een inhaalslag maken", zegt wethouder Jan Akkermans. In het wooncomplex zaten tot een jaar geleden bewoners met een verstandelijke beperking, die naar de haven in Oudenbosch zijn verhuisd. Sindsdien staat het complex van Bernardus Wonen leeg. Het telt elf woonruimten. De meeste statushouders zijn alleenstaand. Volgens directeur Wil Hectors van Bernardus Wonen moet er een en ander veranderen aan de woonruimten. "Omdat deze zijn ingericht voor de vorige bewoners. Hier komen elf zelfstandige woningen in." Een termijn durft Hectors niet te noemen.

"Omdat we met regelgeving zitten. We voeren overleg met de gemeente." De hoeveelheid statushouders die wacht op woonruimte in Halderberge is volgens Hectors ook opgelopen omdat de woningmarkt op slot zit. "Er zijn weinig mutaties, waardoor er weinig woningen zijn vrijgekomen die we deze mensen konden aanbieden."

Het beleid van de gemeente is om de statushouders zoveel mogelijk verspreid over de gemeente huisvesting aan te bieden.


ga naar artikel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten