woensdag 12 oktober 2011

COA ontslaat Albayrak mogelijk vanwege ophef salaris


Nurten Albayrak, de op non-actief gestelde bestuursvoorzitter van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA), wordt mogelijk spoedig ontslagen door haar werkgever.
Dat blijkt uit het kort geding dat Albayrak heeft aangespannen tegen het COA bij de rechtbank in Den Haag, meldt Nu.nl.
Albayrak eist in het kort geding opheffing van haar schorsing. De bestuursvoorzitter werd eind september geschorst nadat ophef was ontstaan over de hoogte van haar salaris en het feit dat zij daarover gelogen heeft. Het salaris van de bestuursvoorzitter lag royaal boven de zogenoemde balkenendenorm, het salarisplafond voor openbare bestuurders in Nederland (wiki).
Volgens de landsadvocaat draagt Albayrak de verantwoordelijkheid van de onjuiste informatie die zij verstrekt heeft over haar salaris, maar neemt zij die niet. Daarnaast draagt de aanvankelijke weigering van Albayrak om salarisgegevens te overleggen aan het ministerie van Veiligheid en Justitie niet bij aan een constructieve oplossing van het geschil. Het COA zou daarom al gedacht hebben aan ontslag van de bewindsvrouw. Het orgaan wacht echter eerst het onderzoek af dat minister Leers voor Immigratie en Asiel heeft ingesteld. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten