zaterdag 15 oktober 2011

Asielzoekers mogen eigen potje koken

BEERSEL - Voor de bewoners van het asielcentrum in Alsemberg werd een keuken ingericht, zodat ze voortaan zelf gerechten uit hun thuisland kunnen klaar maken. 


In het asielcentrum van het Rode Kruis in Alsemberg zijn asielzoekers niet langer verplicht om bereidingen van de Belgische grootkeuken te eten. Er werd een nieuwe bewonerskeuken ingericht zodat ze zelf, als ze dat willen, gerechten uit hun thuisland kunnen bereiden. Het Rode Kruis investeerde in zes kookeilanden in de bewonerskeuken.

Het ruikt naar couscous en moambe in de nieuwe keuken in het asielcentrum als we een kijkje gaan nemen. Aan twee kookeilanden staan asielzoekers uit Afrika te koken. 'Het eten dat we hier krijgen is lekker, maar soms missen we onze eigen gerechten. In deze keuken kunnen we zelf af en toe een en ander klaar maken. Dat is leuk. Het doet ons denken aan thuis', vertellen ze.

'De nieuwe keuken wordt zeer veel gebruikt', vertelt integratiemedewerker Bart Decloedt. 'Elke dag bezorgt Sodexho ons warme maaltijden uit zijn grootkeuken, dezelfde als je ook in scholen, rusthuizen, bedrijven en dergelijke vindt. Daar is niets mis mee, maar we hoorden van de bewoners dat ze de vertrouwde smaken van thuis misten. Niet iedereen vindt stoofvlees met frietjes even lekker, zeker niet als je van de andere kant van de aardbol komt. Hier wonen 172 mensen uit veel verschillende culturen, zodat koken naar ieders zin onmogelijk is. Vandaar de investering in een keuken waar ze zelf aan de slag kunnen om hun potje te koken. Bovendien zien we dat het gezamenlijk koken het sociaal contact bevordert. De ingrediënten halen de mensen bij de plaatselijke handelaars en kookmateriaal lenen ze in het asielcentrum.' 



ga naar artikel

1 opmerking:

  1. Bent u op zoek naar een lening? Of was u een lening geweigerd door een bank of een financiële instelling voor een of meer redenen? U hebt de juiste plaats voor uw lening oplossingen hier! Elina Johnson lening bedrijf zijn we in een aantal geven leningen aan bedrijven en particulieren op een lage en betaalbare rente van 2%. Neem dan contact met ons op via e-mail vandaag de dag via elinajohnson11@hotmail.com

    BeantwoordenVerwijderen