woensdag 19 oktober 2011

Geen asielzoekers op Vijfwegen

STADEN - In het gehucht Vijfwegen wordt niet in onderdak voorzien voor asielzoekers. Sofie Deseyn van het asielcentrum in Poelkapelle ontkracht geruchten daarover.


In Vijfwegen staan tien rijhuisjes leeg , eigendom van het ministerie van Defensie. Het asielcentrum van Poelkapelle is op zoek naar extra huisvesting voor asielzoekers. Het gonst van de geruchten dat de overheidsdienst voor asielzoekers (Fedasil) de huisjes zou aankopen of huren om er asielzoekers in onder te brengen.

Sofie Deseyn van het asielcentrum in Poelkapelle ontkracht de roddels: ‘Alle asielcentra in België kregen de opdracht uit te kijken naar extra tijdelijke huisvesting voor asielzoekers. In dat opzicht contacteerden ook wij vastgoedkantoren en bracht ik een bezoek aan de huisjes in de Vijfwegen, maar de komen niet in aanmerking. Wij zoeken instapklare huurhuizen in de ruime regio om de tijdelijke opvangcrisis te compenseren. Het is niet zeker dat de extra plaatsen bij ons gecreeërd worden. Het is niet onze bedoeling huizen aan te kopen. Bovendien is er met het centrum in Poelkapelle al een grote groep asielzoekers aanwezig. In het asielcentrum in Poelkapelle verblijven 140personen. 



ga naar artikel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten