woensdag 19 oktober 2011

Buurt vangt vluchteling meestal goed op


AMSTERDAM - VluchtelingenWerk Nederland is niet verbaasd over de cijfers van antidiscriminatiebureaus en de politie over mensen die worden weggepest uit hun buurt.
De organisatie krijgt zelf ook van tijd tot tijd signalen binnen dat vluchtelingen worden weggepest. Het komt echter veel vaker voor dat zij goed worden opgevangen, zei VluchtelingenWerk-directeur Dorine Manson woensdag.
Etnische achtergrond
Uit de cijfers blijkt dat in de eerste drie kwartalen van dit jaar 158 keer mensen zijn weggepest. In de meeste gevallen (96) waren de slachtoffers het mikpunt vanwege hun etnische achtergrond. Onder hen zijn dus ook vluchtelingen.
"Helaas bestaat dit", aldus Manson. "Maar het andere kant klopt ook. Vluchtelingen worden vaak goed en hartverwarmend opgevangen. Dat komt veel vaker voor."
Briefje in de bus
Volgens de VluchtelingenWerk-directeur is het belangrijk dat een gemeente de buurt voorbereidt op de komst van een gezin of persoon. "Het gaat dan bijna altijd goed."
Dat voorbereiden kan door een briefje in de bus van buurtbewoners te gooien of doordat vrijwilligers van VluchtelingenWerk langs de deuren gaan om mensen uit te nodigen voor een kennismaking.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten