woensdag 19 oktober 2011

COA-bestuursvoorzitter Albayrak blijft geschorst


Het COA hoeft de schorsing van bestuursvoorzitter Nurten Albayrak niet ongedaan te maken. Dat heeft de rechter besloten.
De rechter heeft alle eisen van Albayrak, die in een kort geding haar schorsing aanvocht, afgewezen. Het COA had voldoende zwaarwegende redenen om Albayrak op non-actief te stellen, zo luidde het oordeel.

De bestuurster kwam onlangs in opspraak, nadat COA-medewerkers in de media anoniem hun beklag over haar hadden gedaan. Ze zou de sfeer verzieken, te veel geld verdienen, niet naar de mensen in het veld luisteren en zo geld verkwanselen, onder meer aan ongebruikte opvangplekken. Ook zouden er onder haar leiding opvallend veel directeuren zijn vertrokken.

Volgens minister Gerd Leers (Immigratie & Asiel) was Albayrak op non-actief gesteld in verband met haar salaris. Hij reageerde eerder bij een debat: 'Mij werd gezegd dat het salaris onder de norm lag. Maar het was behóórlijk, het lag aanzienlijk boven de norm.' De minister laat een breed onafhankelijk onderzoek doen naar de vermeende problemen bij het COA.

Onderzoek gaat door
Albayrak heeft met de kwestie het vertrouwen van de Raad van Toezicht van het COA flink beschadigd. Volgens het COA stond ze op het punt ontslagen te worden. Nu de rechtbank heeft bepaald dat  Albayrak geschorst blijft, kan het onderzoek naar de vermeende problemen bij deze organisatie onbelemmerd doorgaan.

Dat is wat de raad van toezicht van het COA beoogde en in dat opzicht zijn we tevreden, zei een woordvoerder van de raad vandaag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten