donderdag 19 januari 2012

Wageningse wint Leo Polak Scriptieprijs

WAGENINGEN - De jury van de Leo Polak Scriptieprijs heeft aan twee scripties ex aequo een eerste prijs toegekend.

Sara Abraha schreef aan de Wageningen Universiteit een lezenswaardig werkstuk 'Stuck in Italy' over vluchtelingen uit Eritrea die op Sicilië vast zitten. Sjaak Vane van de Erasmus Universiteit in Rotterdam belichtte in zijn mastersscriptie 'Liefde in digitale tijden' het fenomeen van internetdating.


Identiteit
Beide werkstukken gaan over problemen waarbij de identiteit van een persoon staat naast de identiteit van een ander, zelfs van een hele groep, zoals bij de Eritrese vluchtelingen. Hoe gaat elk individu om met zijn identiteit en sociale achtergrond tegenover de ander, welke strategieën zijn er om enerzijds de eigen identiteit te bewaren en anderzijds aansluiting te vinden bij de ander. Beide scripties sluiten aan bij het humanistisch gedachtegoed van de Leo Polak Stichting en de Universiteit voor Humanistiek.

De Stichting Leo Polak stelt elk jaar twee prijzen beschikbaar ter bekroning van een masterscriptie over een onderwerp op het terrein van persoonlijke zingeving en/of humanisering van de samenleving. De prijzen worden toegekend door een onafhankelijke jury, onder leiding van voorzitter Leo Samama.

De prijsuitreiking zal plaats vinden op 27 januari om 13 uur in de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht, tijdens de jaarlijkse Diesviering van de universiteit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten