vrijdag 20 januari 2012

Asielzoekers zorgen voor overlast

Het Twentse buurtschap Herike-Elsen wordt verscheurd door angsten en verwijten. De lokale bevolking voelt zich bedreigd door de inwoners van een asielzoekerscentrum. Zo'n dertig a veertig gezinnen hebben zich in een actiecomité verenigd en willen ze dat het azc sluit.

Bewoners van het asielzoekerscentrum zouden onder andere fietspaden blokkeren, drugs gebruiken op een schoolplein. Daarnaast zijn er al vier meisjes lastiggevallen. De asielzoekers zijn zich van geen kwaad bewust. "Wij zijn geen criminelen”, zegt Artiush (28) uit Georgië over de inwoners van het asielzoekerscentrum(azc) in Markelo. De asielzoekers zelf beweren weer dat de inwoners van het buurtschap discrimineren.

Trees Zwienenberg van het comité zegt dat daar absoluut geen sprake van is, want het azc zit al 21 jaar in het buurtschap Henrik-Elsen. Sinds een jaar of drie vinden ze de situatie alleen erg veranderd. "Vroeger zagen we vooral gezinnen, nu groepen jongeren.” Een woordvoerster van het COA bevestigt dat er sinds het generaal pardon in 2007 meer alleenstaanden in azc’s worden opgevangen.
Lees hier het uitgebreide verhaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten