donderdag 19 januari 2012

SP: Geen gouden handdruk bij ontslag Albayrak

Oppositiepartij SP wil dat directeur Nurten Albayrak van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) geen fikse ontslagvergoeding meekrijgt, als het COA haar ontslaat. 'Als zij vanwege falend bestuur zou moeten vertrekken, dient zij geen tonnen mee te krijgen.'
Er is momenteel een onderzoek naar Albayrak gaandeEr is momenteel een onderzoek naar Albayrak gaande
Commentaar van Arthur van Leeuwen: Regel die topinkomens bij de overheid nu eens!
Dat zegt SP-Kamerlid Henk van Gerven in reactie op het bericht dat Albayrak bij ontslagachttien maandsalarissen zou meekrijgen. Een eventueel ontslag van de bestuursvoorzitter zal meer dan vier ton kosten.

Afkoopsom
'De SP zegt al jaren dat mensen in de publieke en semi-publieke sector niet meer zouden mogen verdienen dan de minister-president,' zegt Van Gerven.

Vanwege de in het contract opgenomen 'afkoopsom' zou het ministerie van Binnenlandse Zaken opzien tegen het ontslag van Albayrak. Er wordt nu gezocht naar een oplossing die voor alle partijen aanvaardbaar is.

Bestuursstijl
Vorige week oordeelde het gerechtshof in Den Haag dat de op non-actiefstelling van Albayrak door minister Gerd Leers (CDA) van Immigratie en Asiel onterecht was. Albayrak zou vanaf 1 maart weer aan het werk kunnen.

Momenteel is er een onderzoek gaande naar de bestuursstijl van Albayrak. Leers wil dat dit onderzoek eerst wordt afgerond voordat Albayrak haar functie weer oppakt. Naar verwachting zijn de resultaten eind maart of begin april bekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten