woensdag 11 januari 2012

Somalische vluchtelingen weigeren aanbod

De groep uitgeprocedeerde Somaliërs die verblijven in een tentenkamp in Ter Apel hebben hebben het aanbod van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) afgewezen. Deze bood hen vandaag aan opnieuw asiel aan te vragen, zodat ze in ieder geval weer onder een dak zouden kunnen slapen.
Volgens de 25 Somaliërs is het een "schijnoplossing die niets nieuws brengt". Bovendien zijn ze op zoek naar een oplossing voor alle uitgeprocedeerde Somaliërs en niet alleen deze groep, waarvoor het aanbod geldt.
De PVV is trouwens ook niet blij met het aanbod van het IND en vindt dat de dienst zijn boekje te buiten is gegaan. Volgens Sietse Fritsma van de PVV is het de taak van de IND om het vreemdelingenbeleid uit te voeren en niet ,"om juridische bijstand te verlenen'".
De occupy'ende asielzoekers sloegen op tweede kerstdag hun kamp op bij de poort van het aanmeldcentrum voor vluchtelingen in het Groningse Ter Apel. Ze zeggen niet naar hun eigen land terug te kunnen keren, maar volgens het IND is dat niet waar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten