woensdag 11 januari 2012

Minister Gerd Leers vermoedde bedrog in zaak-Mauro

Minister Gerd Leers (CDA, Asiel) heeft de advocaat van Mauro Manuel expliciet gevraagd of de biologische moeder van de jonge asielzoeker in Nederland verblijft. Bij Leers bestond het vermoeden dat Mauro loog over haar verblijfplaats.
Leers had een vermoeden dat Mauro de boel bedroogLeers had een vermoeden dat Mauro de boel bedroog
'Het is slecht dat individuele gevallen voorwerp worden van politieke krachtmetingen. Maar als de kwestie-Mauro leidt tot humaner asielbeleid met minder jonge asielzoekers, dan heeft het CDA een uitweg waarmee ook VVD en PVV kunnen instemmen.'

Lees het commentaar van Eric Vrijsen: Kabinet struikelt pas over Mauro als Wilders dat wil
Pas toen het antwoord van Mauro's advocaat bevredigend was, kreeg de jongen het studievisum toegewezen, meldt het Limburgs Dagblad. De achttienjarige Mauro heeft altijd gezegd dat hij geen contact meer heeft met zijn Angolese ouders.

Twijfels
Op het ministerie van Leers rezen twijfels over Mauro's eerlijkheid toen in december zijn naam en geboortedatum niet bleken te kloppen.

Volgens De Telegraaf heeft Leers op een bijeenkomst in Limburg gezegd dat Mauro 'de boel aantoonbaar [heeft] bedrogen'. Een woordvoerder van de CDA-minister ontkent dat hij dit letterlijk heeft gezegd.

Onwaardig
De SP is verontwaardigd over de vermeende uitspraken van Leers. Kamerlid Harry van Bommel noemt ze 'minister-onwaardig'.

'Als hij het niet zo gezegd heeft, moet hij er maar openlijk afstand van nemen. Als hij het wel gezegd heeft, moet Leers z'n excuses aanbieden.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten