woensdag 11 januari 2012

Gemeente wijdt flats in voor asielzoekers

LENNIK - Het Lokaal Opvanginitiatief heeft er een tweede locatie bij. In de gebouwen van de oude rijkswachtkazerne werden drie appartementen ingericht door de gemeente en het OCMW. Het meubilair is afkomstig van schenkingen. Er is plaats voor acht asielzoekers.


Net voor de officiële opening bood zich een eerste asielzoeker aan. Een man uit Afghanistan werd door Fedasil aan Lennik toegewezen. Een tweede verkoos een andere oplossing, maar het bewijst dat er nood is aan dit soort van initiatieven. In Lennik hebben ze dat al langer begrepen, want in Gaasbeek stelt de gemeente al enkele jaren drie appartementen ter beschikking. Daar verblijven zeven asielzoekers.

'Dit initiatief wordt betaald met subsidies van Fedasil', zegt OCMW-voorzitter Etienne Van Vaerenbergh (Lennik2000). 'Voor elke bezette plaats ontvangt het OCMW 35,59euro per dag per bewoner. De bewoners worden ons toegewezen door Fedasil. Wij kennen de nationaliteit en de leeftijd van de mensen niet op voorhand. De asielzoekers krijgen wekelijks 60euro. Daarmee moeten ze voeding kopen. Ze staan zelf in voor het onderhoud van de woning.' 


link naar artikel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten