woensdag 4 januari 2012

IND komt uitgeprocedeerde asielzoekers tegemoet

De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) komt demonstrerende uitgeprocedeerde Somaliërs nog verder tegemoet. De IND raadt de asielzoekers aan een nieuwe aanvraag voor een verblijfsvergunning in te dienen, zodat ze toch onderdak kunnen krijgen.
De IND vraagt uitgeprocedeerde asielzoekers het opnieuw te proberenDe IND vraagt uitgeprocedeerde asielzoekers het opnieuw te proberen
'Somalië is niet onveilig' Volgens de uitgeprocedeerde demonstranten is Somaliëonveilig. De IND weerspreekt dit. De afgelopen periode zijn uitgeprocedeerde Somaliërs al dan niet op eigen gelegenheid naar hun land teruggekeerd, aldus een IND-woordvoerder.
Dat heeft de IND woensdag gezegd. 

Een groep van 25 uitgeprocedeerde Somaliërs heeft uit protest op hun afwijzingeen tentenkamp opgeslagen voor het Aanmeldcentrum in Ter Apel (Groningen).

Nieuw asielverzoek
Eerder vandaag bood de IND ze voor een week onderdak aan, maar dat sloegen de Somaliërs af. 'Ze hebben niets aan een week,' vond Margreet Jenezon van STIL, een 'solidariteitsorganisatie' vooruitgeprocedeerde asielzoekers.

Daarom wil de IND de kampeerders nog verder tegemoetkomen. De Somaliërs moeten een nieuw asielverzoek indienen, raadt de immigratiedienst hen aan. Die kan dan worden getoetst aan 'het meest recente beleid'. Zo kunnen ze - tot hun zaak opnieuw is behandeld - alsnog onderdak krijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten