donderdag 27 oktober 2011

Miljoen euro vrijgemaakt voor opvangplaatsen Brusselse daklozen

BRUSSEL - De Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC) in Brussel heeft 1 miljoen euro vrijgemaakt om tussen 1 november 2011 en 31 maart 2012 in vierhonderd nachtelijke opvangplaatsen voor daklozen te voorzien.



De vierhonderd plaatsen komen bovenop de 193 nachtelijke opvangplaatsen die het hele jaar door al beschikbaar zijn. Het aantal extra opvangplaatsen is volgens de Brusselse minister Evelyne Huytebroeck daarmee in zeven jaar bijna vertienvoudigd.
De nieuwe opvangplaatsen worden gecreëerd in een gebouw in de Koningsstraat, dat het OCMW van Brussel onlangs voor 5 miljoen euro verworven heeft.
Afgelopen winter werden in het hoofdstedelijk gewest ongeveer 40.000 overnachtingen geregistreerd. De minister stelt dat Brussel met een echte humanitaire noodsituatie geconfronteerd wordt, die bovendien nog wordt verergerd door de instroom van asielzoekers en het plaatsgebrek bij Fedasil.
Brigitte Grouwels, die in de GGC eveneens bevoegd is voor bijstand aan personen, heeft ondertussen een dringende oproep gelanceerd voor een betere verdeling van de asielzoekers over het Belgische grondgebied. Ze zegt dat Brussel niet als enige de lasten kan dragen. 'De federale regering moet zijn verantwoordelijkheid nemen en Fedasil de middelen geven om de asielzoekers op te vangen', verklaarde ze.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten