maandag 24 oktober 2011

COA-topvrouw Albayrak: Leers offert mij met politiek doel


Nurten Albayrak, de omstreden bestuursvoorzitter van het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA), vindt dat minister voor Immigratie & Asiel Gerd Leers (CDA) haar opoffert 'voor een bepaald politiek doel'.
Albayrak vindt dat ze is opgeofferd door LeersAlbayrak vindt dat ze is opgeofferd door Leers
Nurten Albayrak blijkt officieelnooit voorzitter van het bestuur van het COA te zijn geweest. Albayrak is wel voorgedragen als voorzitter maar door onenigheid over haar salaris werd het besluit uitgesteld.
Albayrak werd onlangs als bestuursvoorzitter van het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) op non-actief gesteld.

Dingen veranderen
'Misschien biedt dit hele gebeuren wel een kans voor mensen die dingen willen veranderen.' Dat zegt ze zaterdag in een interview met de Volkskrant. Het is voor het eerst dat ze zich over de kwestie uitspreekt.

De bestuurster zegt dat de berichten over haar functioneren naar buiten kwamen kort voordat er een grote reorganisatie zou worden aangekondigd.

Grofheid
'Dat is een ingrijpende gebeurtenis. Ik sluit niet uit dat er een verband is. De grofheid, de onjuistheid en timing van de berichtgeving zijn opvallend.'

De topvrouw kwam in opspraak nadat COA-medewerkers in de media anoniem hadden geklaagd dat ze de sfeer zou verzieken. Ook zou ze te veel geld verdienen. De beschuldigingen hebben haar 'ontzettend zeer' gedaan.

VVD-lidmaatschap
'Er zijn in Nederland 2.039 topambtenaren die meer verdienen dan de Balkenende-norm. Ik ben er daar een van.' 'Als het anders had moeten zijn, dan hadden ze me een voorstel kunnen doen.'

Albayrak meldt verder dat ze heel recent haar lidmaatschap van de VVD heeft opgezegd. 'Ik wil nu gewoon autonoom en onafhankelijk zijn.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten