donderdag 27 oktober 2011

Jossef krijgt uitstel van COA

ALKMAAR - Het COA heeft na overleg met het Ministerie van Binnenlandse Zaken besloten de overplaatsing van Jossef vanuit het AZC in Alkmaar naar AZC in Katwijk voor minstens een week uit te stellen. Dit in reactie op een verzoek van burgemeester Piet Bruinooge.
Jossef Kalid Abuzeynrea (9) en zijn moeder zijn in 2004 gevlucht vanuit Sudan en verblijven thans in het AZC in Alkmaar. Ze zijn in afwachting van de uitkomst van een terugkeerprocedure van het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers). Jossef zit in groep 6 van basisschool De Driemaster. Gisteren ontving de burgemeester in het stadhuis een delegatie van leerlingen, ouders en onderwijskrachten van de school, waaronder Jossef en zijn moeder. De delegatie bood een petitie aan met driehonderd handtekeningen, waarin de vraag is om Jossef in afwachting van een eventuele terugkeer naar het land van herkomst niet te over te plaatsen vanuit Alkmaar naar het AZC in Katwijk in verband met zijn gezondheid. 
  
De burgemeester gaf bij het aanbieden van de petitie aan op de procedure rond de mogelijke terugkeer geen invloed te hebben, maar wel zijn best te zullen doen voor uitstel van de overplaatsing van Jossef. De burgemeester richtte hierop een verzoek aan het COA om de overplaatsing uit te stellen tot ten minste 2 november. Op deze dag staat een vast overleg gepland tussen het COA en de gemeente Alkmaar. De burgemeester wil in dit overleg de gang van zaken rond Jossef graag persoonlijk met het COA bespreken. Het COA reageerde daarop met het besluit tot uitstel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten