vrijdag 27 januari 2012

Uit de regio: Info-avond over komst ex-tbs'er in Oss

Een greep uit de regionale kranten van vrijdag 27 januari. Kampen niet in trek bij woningzoekende asielzoeker, politie keert terug in Zundert en info-avond over komst ex-tbs'er in Oss.
Info-avond over komst ex-tbs'er in Oss
Bewoners van de Grutto en ook van andere straten in de Schadewijk krijgen een speciaal georganiseerde informatie-avond over de komst van een ex-tbs'er. Dat heeft de zorgorganisatie Dichterbij besloten na berichten over onrust die in de wijk is ontstaan. Bewoners van de Grutto hebben donderdagmiddag een brief gekregen met een uitnodiging voor de bijeenkomst, maandag (om 19 uur) in buurthuis 't Hageltje. In principe is iedereen in de wijk welkom. (Bron: Brabants Dagblad)
Kampen niet in trek bij woningzoekende asielzoeker
Opnieuw heeft Kampen de wettelijk opgelegde taakstelling voor het huisvesten van asielzoekers niet gehaald. De gemeente had volgens de Huisvestingswet het laatste halfjaar van 2011 24 personen moeten huisvesten, inclusief een achterstand van acht personen van het half jaar daarvoor. Slechts achttien daarvan kregen een woning toegewezen. Reden voor de achterstand is dat het overgrote deel van de asielzoekers alleenstaand is. Er zijn dus relatief veel woningen nodig. Verder melden ze zich maar mondjesmaat bij de uitvoerder van de regeling, de Stichting Cares. (Bron: de Stentor)
Politie keert terug in Zundert
Een politieteam van vier agenten en vier rechercheurs vestigt zich op korte termijn in de enkele jaren geleden gesloten politiepost aan de Hofdreef in Zundert. Het team gaat zich volledig richten op het opsporen van de daders van een aantal overvallen in Zundert en de verdere aanpak van criminaliteit in de gemeente. De terugkeer van politiemensen aan de Hofdreef is een proef van voorlopig enkele maanden. (Bron: BN DeStem)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten