vrijdag 27 januari 2012

Dibi: VVD misbruikt kinderen voor stoer immigratiepraatje

e VVD misbruikt kinderen als de Angolese asielzoeker Mauro Manuel om naar de kiezers toe een stoer immigratiepraatje te kunnen houden. Met de Mauro-affaire heeft de VVD laten zien een kille en koude partij te zijn.
Dibi is het niet eens met het immigratiebeleid van de VVDDibi is het niet eens met het immigratiebeleid van de VVD
Een kinderpardon zoals GroenLinks wil, zou betekenen dat Nederland zijn asielbeleid net zo goed kan opschorten

Commentaar van Robert Stiphout: Vang Mauro's op in de regio; géén kinderpardon!
Dat zegt GroenLinks-Tweede Kamerlid Tofik Dibi in een interview met nu.nl. 'Ik heb respect voor het CDA, omdat ik bij hun de worstelingzie. De VVD heeft zichzelf een dogmatische houding aangemeten.'

Automatisch
VVD-Kamerlid Cora van Nieuwenhuizen noemde het initiatief van Dibi, die pleit voor een kinderpardon, ongewenst.

'Een paar maanden geleden zei Van Nieuwenhuizen nog dat Leers een uitzondering moest maken voor Mauro, omdat zijn geval schrijnend zou zijn. Nu blijken ze een kille machtspartij die niet meer kijkt naar wat beleid voor mensen betekent,' zegt Dibi.

De VVD zegt dat een kinderpardon eenaanzuigende werking heeft. Van Nieuwenhuizen roept op haar site lokale VVD'ers op het initiatief van Dibi niet te steunen.

Ophef
Eind vorig jaar ontstond er veel ophef over de Angolese jongeman Mauro. Hoewel al langer bekend was dat hij niet in aanmerking zou komen voor een verblijfsvergunning, deden hij en zijn voogden een beroep op de discretionaire bevoegdheid van minister Gerd Leers (CDA, Immigratie en Asiel).

Uiteindelijk heeft de jongeman een studievisum aangevraagd en deze gekregen. Leers wil ervoor zorgen dat procedures worden versneld zodat asielzoekers niet meer jarenlang in Nederland blijven terwijl zij niet voor een verblijfsvergunning in aanmerking komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten