dinsdag 22 november 2011

Personeel asielcentrum voert donderdag actie

KAPELLEN - Het personeel van het asielcentrum voert donderdag actie tegen de reorganisatie. 


Het personeel van het asielcentrum voert donderdag actie tegen de reorganisatie. Volgens het verenigd vakbondsfront schuift het directiecomité van Fedasil de problemen door naar de federale regering en luistert ook die laatste niet naar de klachten en eisen van het personeel. ‘Actie is de enige uitweg om dit wanbeleid aan te klagen', klinkt het in een mededeling.

Door de geplande reorganisatie zou er volgens de vakbonden minder worden geïnvesteerd in veiligheidspersoneel, maar meer in hogere functies. ‘Dat brengt de centra in een precaire situatie, want zo komt er een tekort aan mensen die effectief instaan voor de opvang van de asielzoekers', zegt Cédric Nys van de liberale vakbond VSOA.

Ook het toenemend aantal gevallen van agressie en het nijpend tekort aan opvangplaatsen veroorzaken volgens VSOA grote problemen. ‘De opvangwet uit 2007 zou een oplossing kunnen bieden door middel van ordemaatregelen en sancties, maar die wordt momenteel gewoon niet uitgevoerd', aldus Nys.

Donderdag zullen in Kapellen vanaf 10.00uur pamfletten worden uitgedeeld aan de inwoners. Om 12.00uur wordt er actie gevoerd voor de ingang van het asielcentrum. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten