maandag 21 november 2011

Onduidelijkheid over asielzoekers in leegstaande rijkswachthuizen

DE HAAN - De kans bestaat dat er binnen afzienbare tijd asielzoekers worden ondergebracht in de leegstaande woonhuizen van de vroegere Rijkswachtkazerne. Het gemeentebestuur en Fedasil weten zelf van niets. ‘Maar het kan altijd dat een niet-gouvernementele organisatie plannen heeft in die richting', zegt Fedasil. 


Er bestaat veel commotie rond de vermeende plannen om in de woonhuizen van de voormalige Rijkswacht asielzoekers onder te brengen. De woningen bevinden zich achter de vroegere kazerne in de Copmanlaan en zijn eigendom van de federale Regie der Gebouwen. De eigenlijke kazerne werd na de politiehervorming al overgedragen aan de politiezone Bredene - De Haan. 

Fedasil zegt niet op de hoogte te zijn van dergelijke plannen, maar ze sluit niet uit dat een niet-gouvernementele organisatie plannen heeft in die richting. ‘We werken met heel wat partners die met deze materie bezig zijn', legt Mieke Candaele van Fedasil uit. ‘Voor zover ik kan vaststellen, gaat het om een kleinschalig project. De woningen in kwestie zijn trouwens geen eigendom van Fedasil.'


link naar artikel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten