vrijdag 25 november 2011

Buurtcomité fel tegen terugkeerhuis asielzoekers

VELTEM-BEISEM - Het plan om van rijkswachtkazerne een terugkeerhuis voor uitgeproceerden te maken, stuit op protest. Eerstdaags komt een buurtcomité samen om te kijken hoe het reageert. 


De bal ging aan het rollen toen buurtbewoner Danny Struys (61) opmerkte dat er werkmannen aan de slag waren gegaan in oude rijkswachtkazerne aan de Groenstraat. 'Ik sprak ze aan en ze vertelden me dat er woningen voor uitgeprocedeerde asielzoekers zou komen. Ik wist niet wat ik hoorde', vertelt hij.

Ook bij het Herentse gemeentebestuur werden de wenkbrauwen gefronst, want het wilde in dezelfde kazerne een tiental sociale koopwoningen inrichten. Het gemeentebestuur liet samen met de sociale huisvestingsmaatschappij Volkswoningbouw al een schatting uitvoeren. 'De architect had een voorontwerp klaar. Op Vlaams niveau was alles geregeld. Nu gingen we het dossier overmaken aan de federale overheid, eigenaar van het pand. Dat de federale overheidsdienst Vreemdelingenzaken in de kazerne met werken begon was ook voor ons een verrassing', zegt burgemeester Willy Kuijpers (WIJ).


lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten