dinsdag 7 februari 2012

SP: ‘Maastricht loopt erg achter met huisvesten verblijfsgerechtigde asielzoekers’

De SP zet vraagtekens rondom de uitvoering van de taakstelling van Maastricht om verblijfsgerechtigde asielzoekers te huisvesten.

Maastricht heeft een taakstelling voor het huisvesten van verblijfsgerechtigde asielzoekers. De nog te realiseren taakstelling vanaf 1 juli 2011 tot en met 31 december 2011 was 123. Afgelopen donderdag berichtte L1 dat in Maastricht nog 200 mensen op een wachtlijst staan. Dit roept bij de SP fractie Maastricht enkele vragen voor het College op.
Minister Leers had de verwachting dat alle achterstanden eind 2011 zouden zijn weggewerkt. In een brief in december 2011 komt Leers hierop terug en stelt te verwachten dat per 1 januari 2012 de achterstanden nog lager zullen uitvallen dan op 1 juli 2011. De nog te realiseren taakstelling zou nog 102 mensen van de 123 zijn. De SP vraagt zich af wat er eigenlijk in deze tussenliggende periode gebeurd is.
Op L1 zegt wethouder Damsma verder dat er voldoende woningen worden aangeboden maar tegelijkertijd wordt er nu een plan van aanpak gemaakt met de corporaties om de achterstanden weg te werken. Dit vindt de SP vreemd. Tevens zegt Damsma dat niet iedereen naar Maastricht komt en het bij het COA ligt om mensen voor Maastricht aan te melden. Blijkbaar meldt het COA dan te weinig mensen voor de stad aan, neemt de SP aan.
Minister Leers acht het mogelijk en zeer gewenst dat op 1 juli 2012 alle achterstanden zijn weggewerkt. Het is de vraag of dit gaat lukken met de nieuwe aanvullende taakstelling voor de eerste helft van 2012. De SP vraagt het College tenslotte welke rol de Provincie hierin heeft als toezichthouder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten