zondag 13 november 2011

Vragen GroenLinks over lot uitgeprocedeerde alleenstaande jonge asielzoekers

In diverse kranten (waaronder de Volkskrant en het AD) staat het bericht dat minister Leers (Immigratie en Asiel) erbij blijft dat gemeenten moeten stoppen met de begeleiding van uitgeprocedeerde alleenstaande jonge asielzoekers.
Volgens hem slaagde de proef (project Perspectief) er onvoldoende in de vluchtelingen terug te laten keren naar hun land van herkomst. Een nieuw onderzoek naar de resultaten van het project Perspectief wees de minister vandaag tijdens een overleg met de Tweede Kamer van de hand.
Naar aanleiding van deze berichten heeft GroenLinks het College van Maastricht gevraagd of ze bekend is met het feit dat minister Leers de gemeenten wil opdragen de opvang voor uitgeprocedeerde alleenstaande jonge asielzoekers te sluiten, dat wil zeggen het project Perspectief te stoppen.
GroenLinks vraagt wat de resultaten van de gemeente Maastricht, dan wel de regio Zuid-Limburg, zijn van het project Perspectief. De fractie vraagt vervolgens hoeveel uitgeprocedeerde alleenstaande jonge asielzoekers er zijn die dankzij het project Perspectief, succesvol teruggekeerd naar het land van herkomst en hoeveel uitgeprocedeerde alleenstaande asielzoekers op dit moment nog gebruik van het project.
En tenslotte, is de gemeente Maastricht, of de regio Zuid Limburg, van plan te stoppen met de opvang van uitgeprocedeerde alleenstaande jonge asielzoekers en heeft ze zicht op wat er met de uitgeprocedeerde alleenstaande jonge asielzoekers, die nu nog participeren in het project Perspectief, gaat gebeuren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten