vrijdag 30 maart 2012

100.000 vluchtelingen in noordwesten Pakistan


GENEVE - Ruim 100.000 mensen zijn de afgelopen 2 maanden op de vlucht geslagen voor het geweld tussen regeringstroepen en moslimextremisten van al-Qaeda en de Taliban in het noordwesten van Pakistan. Dat heeft de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties, de Unhcr, vrijdag laten weten.
De Unhcr telde vanaf 20 januari, toen een groot legeroffensief in het stammengebied Khyber begon. De meeste mensen die het gebied ontvluchten zijn vrouwen en kinderen. Ze zoeken hun toevlucht in het opvangkamp Jalozai, nabij de stad Peshawar.
De vluchtelingenorganisatie waarschuwt voor een grotere stroom vluchtelingen omdat het geweld steeds verder toeneemt. Sinds medio maart arriveren dagelijks gemiddeld 2000 vluchtelingen in Jalozai.
Geweld
"De nieuwkomers hebben gezegd dat ze hun huizen zijn ontvlucht, omdat de strijd zo dichtbij is en op gezag van de autoriteiten die willen dat ze het gebied verlaten'', meldde de Unhcr in een verklaring.
De zeven stammengebieden in Pakistan nabij de grens met Afghanistan zijn bolwerken van de Taliban en al-Qaeda. Het Pakistaanse leger lanceert er geregeld grote offensieven om de moslimextremisten te verdrijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten