woensdag 16 mei 2012

Burgemeester Dinant ontvangt weer dreigbrieven en dient klacht in

De burgemeester van Dinant, Richard Fournaux, heeft beslist een klacht tegen onbekenden in te dienen nadat hij opnieuw vier in het Arabisch opgestelde dreigbrieven ontvangen heeft.



'Alle brieven zijn in het Arabisch. Bij een ervan zat een foto van Camille Mantia (de voormalige uitbater van het casino van Dinant, nvdr.). Ik heb aan iemand die gespecialiseerd is in het Arabisch, een prof aan de universiteit, gevraagd de brieven te vertalen. Volgens de prof beheerst de schrijver van de brieven het Arabisch niet. Hij vermoedt dat de zinnen een opeenvolging van woorden zijn die uit vertalende woordenboeken op bepaalde websites werden gehaald. Daardoor zijn het geen echte zinnen', aldus Fournaux.
'Volgens de specialist die ik contacteerde, is het bijgevolg goed mogelijk dat de auteur van de brieven bijgevolg niet tot de Arabische cultuur behoort, of haar in ieder geval helemaal niet beheerst.' Volgens een vertaalster van Fedasil in Dinant aan wie Fournaux dezelfde brieven voorlegde, blijkt uit de Koran-zinnen die de schrijver selecteerde dat die persoon het religieuze werk wel kent.
Fournaux ontving vorige week woensdag een eerste dreigbrief met wit poeder dat uiteindelijk niet giftig bleek te zijn. De Arabische tekst die erbij gevoegd was, stelde: 'Wie respectloos is, sterft'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten