donderdag 15 maart 2012

Vluchtelingen en jongeren samen aan het werk

WAGENINGEN - Solidez, welzijn in uitvoering en Stichting de Vrolijkheid bundelen in dit jaar wederom de krachten met hun jongerenwerk. Zij organiseren een ontmoetingsdag voor jongeren tijdens NL DOET op vrijdag 16 maart. Belangstellenden kunnen die dag kennismaken met het werk en de doelgroep.

Door jongeren samen iets te laten aanpakken raken zij vertrouwd met elkaar. De jongeren van het asielzoekerscentrum leren Wageningse jongeren kennen en andersom komen jongeren uit Wageningen in contact met de leefwereld van de jongeren die wonen in een asielzoekerscentrum. 

De activiteiten vinden plaats in het Stedelijk Jongerencentrum 't Oude Bijenhuis. Onder begeleiding van een Capoeiradocent gaat een deel van de groep aan de slag met het leren van deze vechtdans. Een ander deel van de groep gaat onder begeleiding aan de slag met het ontwerpen en maken van diverse nuttige items voor op de kamers van de jongeren.


Creatieve activiteiten
En voor degenen die liever iets anders doen, is er mogelijkheid tot allerlei creatieve activiteiten, zoals armbandjes maken, tekenen en schilderen en zelfs karaoke. De dag wordt georganiseerd door professionals, stagiaires en vrijwilligers vanuit het Jongerencentrum en de Vrolijkheid, maar hopelijk ook door een aantal nieuwe vrijwilligers.

Iedereen die knutselmateriaal wil doneren (zoals bijvoorbeeld hout, verf, gereedschap) kan deze op 14 (tot 16.00 uur) en 15 maart in de middag brengen naar het Jongerencentrum 't Oude Bijenhuis, Churcillweg 3.

* Meer info: Maria Verkade (Solidez): m.verkade@solidez.nl of Wieke van Belle (de Vrolijkheid): wieke@vrolijkheid.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten