donderdag 15 maart 2012

Gemeenteraad Amsterdam wil kinderpardon


MSTERDAM Een meerderheid van de Amsterdamse gemeenteraad wil een kinderpardon voor minderjarige asielzoekers die langer dan acht jaar in Nederland zijn.
De raad nam woensdag een motie van onder andere GroenLinks en PvdA daarover aan. De partijen willen met een kinderpardon voorkomen dat schrijnende gevallen, zoals Mauro uit Angola en de Alkmaarse Jossef uit Eritrea het slachtoffer worden van willekeur. Jonge asielzoekers zouden bovendien na acht jaar al te veel geworteld zijn in de samenleving om nog teruggestuurd te worden.

Verdeeld
In Amsterdam is de VVD-fractie verdeeld over het onderwerp. Volgens fractievoorzitter Robert Flos is een stemming over een kinderpardon een landelijke zaak. Twee VVD-raadsleden stemden desondanks voor. Opmerkelijk is de steun van het CDA in de hoofdstad voor de motie. Landelijk is steun van de partij over een pardon voor minderjarige asielzoekers cruciaal, maar de kwestie ligt gevoelig.
Wetsvoorstel
De Tweede Kamer praat binnenkort over een wetsvoorstel van PvdA en Christenunie voor een kinderpardon. Eerder spraken onder andere de gemeenteraden van Alkmaar en Heerhugowaard zich ervoor uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten