zondag 25 december 2011

Uitreiking kerstpakketten Vluchteling Onder Dak in Wageningen

WAGENINGEN - Het was gezellig afgelopen vrijdagmiddag in het Wageningse Inloophuis. Geheel volgens traditie reikte burgemeester Geert van Rumund een twintigtal kerstpakketten uit aan asielzoekers die in Wageningen verblijven. ,,Wij vinden het belangrijk om aandacht te blijven geven aan onze kwetsbare burgers'', lichtte Van Rumund toe.

door Feike Klomp

De deuren van het Inloophuis stonden een uur lang open voor de in Wageningen verblijvende asielzoekers. Stichting Vluchteling Onder Dak (VOD) verzorgde de coördinatie van het geheel. Tevreden keek Adriaan Bosker van VOD toe hoe de betrokken mensen het huis binnendruppelden. ,,Wij vinden dit altijd weer een mooi moment. Bovendien zijn het prachtige pakketten samengesteld door mensen van de Christelijke Gereformeerde Kerk van Bennekom en het Rode Kruis afdeling Renkum-Wageningen. Verder geven andere kerken nog een enveloppe met inhoud. Prachtig dus.'' Kortom ook dit jaar waren het weer mooie en praktisch samengestelde pakketten.

De meeste betrokken asielzoekers hebben een verblijfplaats in het Wageningse. Makkelijk hebben ze het natuurlijk niet altijd. ,,Veel mensen weten niet dat deze stad een van de weinige (17) gemeentes is, die überhaupt vluchtelingen in deze vaak moeilijke omstandigheid ondersteunt'', legt Bosker van VOD nog uit. 

Na een kop koffie of thee en een gezellig gesprek tussen alle aanwezigen is het dan zover. Burgemeester Geert van Rumund reikt samen met Lous van Vloten-Doting van het Rode Kruis afdeling Renkum-Wageningen de kerstpakketten uit. Een mooi moment voor alle betrokken partijen zo vlak voor de kerstdagen.

Vluchteling Onder Dak kan altijd donateurs gebruiken. Kijk voor meer informatie op internet: www.vodwageningen.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten