zondag 25 december 2011

Uit de regio: Pastoor maakte negen slachtoffers

Een greep uit de regionale kranten van vrijdag 23 december. Kritiek op verblijf jonge asielzoekers, popup-winkel in stroopwafels antwoord op leegstand in Arnhem, omstreden imam naar Arabische conferentie en pastoor in Albergen maakte negen slachtoffers.
Kritiek op verblijf jonge asielzoekers
De 'gezinslocatie' voor asielzoekers van de centra in Gilze en Katwijk is niet geschikt voor kinderen. Dat stellen Unicef en Defence for Children (DFC) in een rapport over de dagelijkse gang van zaken in de twee locaties die in februari van dit jaar door minister Gerd Leers van Immigratie en Asiel als gezinslocatie zijn aangewezen. Vluchtelingenwerk Nederland deelt die kritiek. Leers heeft gisteren in een reactie aangegeven sommige regels in Gilze en Katwijk te versoepelen. Ook belooft hij de zorg en het onderwijs op de gezinslocatie te verbeteren. (Bron: BN DeStem)
Popup-winkel in stroopwafels antwoord op leegstand in Arnhem
De Lunchclub aan de Jansstraat in Arnhem wil stroopwafels gaan bakken en verkopen in winkelpanden in de stad die tijdelijk leeg staan. Eigenaar Mike Post ziet in de pop-up shops een ludiek antwoord op de leegstand van winkels in onder meer de Looierstraat en het Gele Rijdersplein. Post heeft een nieuwe naam voor zijn flitswinkels bedacht: Mr. Stroopwafel. De eerste is onlangs verschenen in winkelcentrum Kronenburg. (Bron:de Gelderlander)
Pastoor in Albergen maakte negen slachtoffers
Pastoor Boonk van de Pancratiuskerk in Albergen zou negen jongens hebben misbruikt. Boonk is daarmee een van de grote zondaars in het misbruikschandaal binnen de rooms katholieke kerk. De negen inmiddels volwassen mannen uit Albergen en omgeving zijn donderdag gehoord door de klachtencommissie van het Meldpunt Seksueel Misbruik RKK. Dat duurde de hele dag. Het waren soms emotionele gesprekken. (Bron: TC Tubantia)
Omstreden imam naar Arabische conferentie
De omstreden imam Mohammed Al Arifi uit Saoedi-Arabië komt vrijdagmiddag spreken in de Al Fourkaan-moskee in Eindhoven. De imam is omstreden omdat hij geweld tegen vrouwen goed zou keuren en het goed zou vinden als mannen met meisjes van 9 jaar oud trouwen. Om 16.00 uur begint de Arabische conferentie, die niet alleen Al Arifi als spreker heeft. De andere sprekers zijn Mohammed Yusri, Mohammed Hwayat, Mohammed Sawi, Fahed Al Snidi en Abdul Mateyri. Het thema van de conferentie is 'jongeren'. (Bron: ED)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten