dinsdag 20 december 2011

Zestig procent Nederlanders overschat toestroom asielzoekers

’Tsunami van asielzoekers is ons aangepraat’

© ANP
Het aantal asielaanvragen wordt door 60 procent van de Nederlanders overschat. Dat blijkt uit een onderzoek van opiniepeiler Maurice de Hond, dat is uitgevoerd in opdracht van Vluchtelingenwerk Nederland.
Het aantal asielaanvragen ligt dit jaar op ongeveer 13.000. Slechts 8 procent van de ondervraagden koos het juiste antwoord, terwijl maarliefst 21 procent denkt dat er sprake is van 50.000 asielaanvragen. Maar volgens Vluchtelingenwerk Nederland is dat aantal in Nederland slechts één keer voorgekomen, namelijk tijdens de Balkanoorlog in 1994.

Gezinshereniging
Ook het aantal personen dat via gezinshereniging Nederland binnenkomt, blijkt schromelijk te worden overschat. Gemiddeld wordt gedacht dat er vier gezinsleden per vluchteling naar Nederland komen, maar in werkelijkheid is dat nog geen half gezinslid per vluchteling.

Volgens directeur Dorine Manson van VluchtelingenWerk Nederland loopt door de overschattingen de bereidheid om vluchtelingen op te nemen gevaar. 'Er is ons een tsunami van asielzoekers aangepraat, die er feitelijk niet is.'

Voor de peiling werdem 1200 personen van 18 jaar en ouder via internet ondervraagd. (Redactie)


ga naar artikel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten