dinsdag 20 december 2011

Drie gemeenten bieden 'uitgenodigde vluchtelingen' onderdak

TERNEUZEN - De drie gemeenten in Zeeuws-Vlaanderen pakken samen met de woningcorporaties de huisvesting van uitgenodigde vluchtelingen aan.
Daarmee voldoen ze deels aan de taakstelling, die hen door het Rijk is opgelegd. Sluis, Hulst en Terneuzen zouden, volgens de richtlijnen ook veel meer zogenoemde statushouders (asielzoekers met een verblijfsvergunning) moeten huisvesten. 

Maar die voelen over het algemeen weinig voor een woning op het Zeeuws-Vlaamse platteland. Wethouder Co van Schaik (sociale zaken) van Terneuzen: "Ze wonen liever in de grote steden, in de Randstad met name, omdat de kans daar groter is dat ze landgenoten en zelfs familieleden ontmoeten. Ik begrijp dat wel, maar als zij onze huisvesting weigeren, worden wij als gemeente wel door de hogere overheden op de vingers getikt omdat we niet aan de taakstelling voldoen. Het is vaak met hangen en wurgen, dat we iemand in een woning krijgen."

De drie gemeenten hebben nu besloten gezamenlijk gezinnen van uitgenodigde vluchtelingen onderdak aan te bieden. De eerste zeven gezinnen worden in januari of februari verwacht. In Terneuzen en Sluis worden twee gezinnen geplaatst, in Hulst drie.


ga naar artikel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten