Dit zou eventueel kunnen komen in het voormalige Bejaardencentrum Atlantis op Negenmanneke in Sint-Pieters-Leeuw. Onlangs was er nog een betoging georganiseerd door Vlaams Belang die dit niet zag zitten.
Lieve Vanlinthout: “ Tijdens het onderhoud met de staatssecretaris wil ik haar persoonlijk op de hoogte brengen van de negatieve conclusies van de preventiedienst van de Brandweer van Halle, aangaande een eventuele onderbrenging van dergelijk centrum in het vroegere rust- en verzorgingstehuis Atlantis, alsook van meerdere bezwaren dienaangaande van haarzelf als burgemeester.
Burgemeester Lieve Vanlinthout stoort zich vooral aan het feit dat de staatssecretaris het nog heeft over “aan asiel-of terugkeercentrum in Sint-Pieters-Leeuw dat nog tot de mogelijkheden behoort en dat er nog geen definitieve beslissing genomen is. “
Tekenend in dit dossier is dat in november van vorig jaar al een negatief verslag vanwege de preventiedienst van de Brandweer Halle werd overgemaakt aan toenmalig premier Leterme, Fedasil en dienst Vreemdelingenzaken. Ook kreeg de omgeving van het voormalige Atlantis al meermaals af te rekenen met watersnood.
Burgemeester Lieve Vanlinthout(CD&V) hoopt nu dat staatssecretaris De Block het dossier in handen heeft en ook op de hoogte werd gebracht van de inhoud van het gesprek met voormalig premier Leterme.