Voor de rechtbank van Dendermonde stonden een Armeense vader en moeder terecht voor een reeks winkeldiefstallen. Seyran K.(40) en zijn vrouw Karine M.(40) uit Grobbendonk zitten sinds 10 december 2011 in de cel. In het Waasland Shopping Center in Sint-Niklaas pleegden ze een reeks winkeldiefstallen, maar ze werden uiteindelijk betrapt. De buit had Seyran K. verborgen onder z'n jas. Zijn vrouw Karine M. hield toen vol niets met de winkeldiefstallen te maken te hebben.

Openbaar aanklager Ann Soenens haalde zwaar uit naar het Armeense ouderpaar dat in ons land asiel aanvroeg. ‘Ze werden in ons land opgevangen en genoten alle gastvrijheid. Om de twee weken ontvingen ze van het OCMW 360 euro en hun huishuur werd door de overheid betaald. Van onze gastvrijheid maakten ze misbruik om te stelen, terwijl ze hun kinderen van twee en vier jaar thuis achterlieten.'

De openbare aanklager eiste een strenge straf voor beiden. Hun advocaat probeerde de diefstallen te minimaliseren. ‘Ze wilden enkel wat meer en ook een klein beetje luxe', stelde hij. Vonnis op 12 maart.