maandag 5 december 2011

Schuilplaats van vluchtelingen langs A18 verdwijnt

  • Nadat eerder al de maïsvelden gehakseld werden, worden nu ook de struiken langs de autosnelweg en de Noordstraat gekapt. dji
Nadat eerder al de maïsvelden gehakseld werden, worden nu ook de struiken langs de autosnelweg en de Noordstraat gekapt. dji
OUDENBURG - Illegale vluchtelingen zullen straks hun 'schuilplaats' langs de autosnelweg in Westkerke definitief kwijt zijn. Nadat eerder al de maïsvelden gehakseld werden tijdens de oogst, worden nu ook de struiken langs de autosnelweg en de Noordstraat gekapt. 

'We hebben een vergunning gekregen van Bos & Natuur om de struiken te snoeien. Hierdoor zullen illegalen zich niet meer kunnen wegsteken langs de Noordstraat. De aannemer kan eerstdaags met de werken beginnen', zegt burgemeester Ignace Dereeper (CD&V). 

Langs dezelfde autosnelweg A18/E40 tussen Jabbeke en Gistel heeft Wegen en Verkeer West-Vlaanderen de opdracht gegeven om in het kader van het hakhoutbeheer de bermen te snoeien. Een mobiele werf zal gedurende 45werkdagen een onderhoudswerk uitvoeren waarbij struiken worden gesnoeid tot een stomp van ongeveer vijftien centimeter boven de grond. In het voorjaar zullen die stompen terug uitschieten, zodat ze binnen enkele jaren opnieuw een meer gesloten groenscherm vormen. De kostprijs van de werken bedraagt 156.000euro. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten