woensdag 7 september 2011

Somers: "Migratieminister moet zich ook met OCMW-beleid bezighouden"


Open Vld-kamerlid Bart Somers wil dat een toekomstige minister van Migratie zich ook bezighoudt met de gevolgen van de migratie op de sociale zekerheid en op de OCMW-bijstand. Dat zegde hij zopas in de Kamer. Daar reageerde Open Vld op de toespraak van procureur-generaal Yves Liégeois over het migratiebeleid.
Somers wil dat mensen in de toekomst niet zomaar geld van het OCMW of de sociale zekerheid kunnen krijgen, ze moeten daartoe eerst bijgedragen hebben. "Dat beginsel is in ons voorstel van opvangwet van asielzoekers al ingeschreven", zo zegde hij.
De migratiespecialist van Open Vld pleitte verder voor meer gerechtelijke samenwerking en meer samenwerking met de Dienst Vreemdelingenzaken om de misbruiken aan te pakken. Maar ook allerlei wettelijke achterpoortjes moeten dicht, zo stelde hij. "Nu moeten wij nog altijd opvang geven aan afgewezen asielzoekers in de periode dat ze naar de Raad van State gaan. Nochtans zijn ze dan illegaal in het land. Ze kunnen dus bij het OCMW financiële steun krijgen, terwijl ze hier illegaal zijn. Dat is schizofreen".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten