zaterdag 10 september 2011

Somalische milities doen gouden zaken met voedselhulp


In Somalië profiteren gewapende groepen van de vreselijke hongersnood die er momenteel plaatsvindt. Ze houden Somalische vluchtelingen vast in kampen om de aanvoer van voedsel door hulporganisaties te verhinderen. Het voedsel dat ze stelen, wordt op markten verkocht.
Mohamed Elmi (69) en zijn gezin kregen tot nu toe nauwelijks eten in het vluchtelingenkamp in Mogadishu waar ze verblijven. Gewapende mannen besturen het kamp, stelen voedsel en houden vluchtelingen die willen vertrekken tegen, zegt hij. Volgens Elmi wordt het voedsel gestolen omdat hulporganisaties het afleveren bij de mensen die het kamp beheren en niet bij de hongerslachtoffers zelf. En de vluchtelingen mogen niet vertrekken, omdat anders de voedselleveranties ophouden.

"Ik weet niet wie hier de baas is, maar we hebben keer op keer gezegd dat we niets krijgen van de leiding van het kamp. En we kunnen hier niet weg om een betere plaats te zoeken", zegt Elmi, die niet wil dat de naam van het kamp genoemd wordt, omdat hij bang is zijn veiligheid daarmee in gevaar te brengen.


lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten