woensdag 22 februari 2012

Krantenoverzicht: 'Leers wil slimme vluchtelingen'

Een greep uit het landelijke nieuws van woensdag. CDA wil hogere gift van ouders voor het huis van hun kinderen mogelijk maken, Eberhard van der Laan moet voor de rechtbank verschijnen, Leers wil alleen nog slimme vluchtelingen, gemeenten komen in geldnood en Amsterdam blijkt makkelijk cyberdoelwit.
'Hogere gift voor huis kind'
Het CDA wil een versoepeling van de regeling dat ouders hun kinderen belastingvrij 50.000 euro voor hun huis kunnen schenken. CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt vindt niet alleen dat het bedrag omhoog moet, maar wil ook dat ouders het geld over een periode van een aantal jaren kunnen schenken.
(Bron: Algemeen Dagblad)
Van der Laan moet getuigen
Eberhard van der Laan moet binnenkort in de rechtbank verschijnen. De Amsterdamse burgemeester wordt onder ede gehoord in verband met de miljoenenfraude bij woningstichting Rochdale. Volgens De Telegraaf wil strafpleiter Theo Hiddema meer weten over zijn 'warme relatie' met zijn cliënt, hoofdverdachte en voormalig Rochdale-topman Hubert Möllenkamp.
(Bron: De Telegraaf)
Leers wil slimme vluchtelingen
Als het aan minister Gerd Leers (Asiel) ligt, komen voortaan alleen vluchtelingen met 'integratieperspectief' in ons land. Kamerleden zijn geschrokken. Zo noemt SP-Kamerlid Sharon Gesthuizen de eis heel ongepast. "Natuurlijk moeten mensen als ze eenmaal hier zijn integreren, maar zo'n criterium mag niet! Je kunt niet tegen mensen zeggen: het is heel vervelend, maar u heeft nou eenmaal geen hersenen, dus we nemen u niet op.''
(Bron: Trouw)
Gemeenten worstelen met geld 
Steeds meer gemeenten komen in geldnood. Ze kunnen de financiën niet meer rond krijgen door de verliezen op de aankoop van te grote hoeveelheden grond. Gerber van Nijendaal van de Raad voor Financiële Verhoudingen, een belangrijk adviesorgaan voor het kabinet, vertelt dat zo'n 25 gemeenten onder verscherpt toezicht van de provincie dreigen te komen.
(Bron: Financieele Dagblad)
Amsterdam makkelijk cyberdoelwit
Internetcriminelen kunnen in Amsterdam gemakkelijk hun slag slaan. Inwoners van de hoofdstad lopen na Manchester het meeste risico om slachtoffer te worden van cybercrime. Uit onderzoek van internetbeveiliger Symantec en Sperling's BestPlaces blijkt dat de stad een hoog aantal pc's per inwoners heeft. Ook hebben relatief veel mensen toegang tot internet en social media. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten