dinsdag 13 december 2011

Vluchtelingen in ander pand

OUDENBOSCH; - In het flatgebouw op de hoek van de Markt en het Jan Gielenplein in Oudenbosch komen geen statushouders.
Bernardus Wonen vindt het gebouw bij nader inzien niet geschikt voor de huisvesting van vluchtelingen met een verblijfsvergunning.

In plaats daarvan zoekt de woningbouwcorporatie naar andere woningen. Iedere gemeente moet jaarlijks een aantal statushouders opvangen. Halderberge heeft daarin een achterstand opgelopen. In het pand op het Jan Gielenplein zou de achterstand in één klap wegewerkt zijn.

Dit jaar moeten nog vier vuchtelingen met een status een woning krijgen, volgend jaar zijn dat er opnieuw vier. Ger Luijsterburg van Bernardus Wonen verwacht dat de achterstand voor juli is ingelopen.

"Toen in BN DeStem stond dat er statushouders in dit pand op de Markt zouden komen, waren wij nog in de onderzoeksfase. Bij de gemeente kwamen reacties van omwonenden, waarna we die hebben bijgepraat tijdens een bijeenkomst", zegt Luijsterburg. 

De woningen in het bewuste flatgebouw zijn eerder bewoond door mensen met een verstandelijke beperking. Die zijn vorig jaar verhuisd naar de Haven in Oudenbosch. Sindsdien staat het pand leeg.

Luijsterburg: "De statushouders wonen zonder begeleiding. De appartementen zijn gebouwd voor begeleid wonen. Dat maakt ze niet geschikt."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten