maandag 12 september 2011

Vluchtelingen verplicht naar Veere


DOMBURG - Desnoods moeten vluchtelingen met een verblijfsvergunning verplicht worden een woning in de gemeente Veere te accepteren.
Dit is een van de maatregelen die burgemeester en wethouders voorstellen in een plan van aanpak om te voldoen aan het wettelijk verplichte aantal van deze zogeheten 'vergunninghouders' onderdak te bieden.Het Rijk verplicht gemeenten om een bepaald aantal vluchtelingen met een verblijfsvergunning onderdak te bieden. Dat lukt nergens in Zeeland. Niet omdat er niet genoeg woningen beschikbaar zijn, maar omdat de vluchtelingen niet willen.

Veere en alle andere Zeeuwse gemeenten willen deze mensen wel een woning bieden, maar in de praktijk kiezen deze mensen voor de grote steden in de Randstad. De dertien Zeeuwse gemeenten moeten samen in de periode van 1 juli tot en met 31 december 122 statushouders huisvesten. Veere is het sinds 1 juli gelukt zegge en schrijve één vergunninghouder te strikken. Er zijn er nog vijftien te gaan en dat zal zonder extra inspanning niet lukken.



lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten