donderdag 15 september 2011

'Aanscherping asielbeleid hoop grootspraak'

BOXTEL -  De plannen van minister Gerd Leers (Immigratie en Asiel) om met vijf wetsvoorstellen het asielbeleid aan te scherpen, zijn „geschreeuw voor de bühne”. Een deel van zijn plannen kan Leers helemaal niet waarmaken vanwege Europese regelgeving. Dat zegt althans advocaat Bart Toemen van Specialistenvereniging Migratierecht Advocaten (SVMA) in een reactie.



„Een hoop grootspraak waarmee hij in conflict gaat komen met het Europese Hof voor de rechten van de mens. Leers vertelt dat dingen niet mogen, heeft met zijn soundbite de aandacht, maar dat gaat uiteindelijk volledig botsen met Europese richtlijnen.”
Als het aan Leers ligt, worden mensen die een ernstig misdrijf plegen het land uit gestuurd. Ook al gebeurt zoiets 20 jaar na binnenkomst. „Het overgrote merendeel van die vreemdelingen heeft dan al de Nederlandse nationaliteit. Die kun je er echt niet uitschoppen.” Uit jurisprudentie blijkt volgens Toemen bovendien dat er aan heel wat criteria moet worden voldaan voordat mensen kunnen uitgezet. „Tien stuks. Er wordt gekeken naar de lengte van het verblijf en of iemand kinderen heeft.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten