vrijdag 2 december 2011

Jonge asielzoekers verdienen vaste stek

HOORT BIJ TOPIC

Het is onverantwoord dat buitenlandse kinderen die asiel zoeken in Nederland van opvangcentrum naar opvangcentrum worden gestuurd.
Dat is de voornaamste boodschap van een motie die een meerderheid van de Alkmaarse gemeenteraad donderdagavond aanvaardde over kinderen die in afwachting zijn van een mogelijke verblijfsvergunning.
Discussie 
De motie is een rechtstreeks gevolg van de discussie rond de 9-jarige Jossef uit Eritrea die al acht jaar met zijn moeder in Nederland woont en nu in het asielzoekerscentrum in Alkmaar verblijft.
Verplichting
De motie van PvdA en D66 verplicht de gemeenteraad om er alles aan te doen om minderjarige asielzoekers die in Alkmaar terechtkomen veilig onderdak te bieden totdat ze worden uitgezet of asielverlenging krijgen.
Volgens de gemeenteraad moet Alkmaar een stabiele en veilige opvangplaats voor kinderen zijn om te voorkomen dat zij onnodig "onzeker en onthecht" raken. Het college van B en W heeft opdracht gekregen het Alkmaarse standpunt uit te dragen naar alle Alkmaarders, landelijke politici en bestuurders.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten