zaterdag 3 september 2011

Bom onder asielbeleid Australie


De Hoge Raad van Australie heeft een stokje gestoken voor de Malaysian Solution, een afspraak tussen Australië en Maleisië om vluchtelingen uit te ruilen. Volgens de Raad wordt de veiligheid van vluchtelingen niet voldoende gegarandeerd in Maleisië. De uitspraak is een gevoelige nederlaag voor premier Gillard, want het asielbeleid was een van haar speerpunten tijdens de verkiezingen.
Off shore processing
Australië wil dat vluchtelingen het liefst buiten de landsgrenzen wachten op de uitslag van een asielprocedure. Vaak duurt het jaren voor een asielprocedure is doorlopen en lang niet iedereen kan of wil zo lang wonen in een vluchtelingenkamp in het eigen land of de eigen regio. Daarom vluchten ze vast naar Australië, in de hoop daar in veiligheid hun asielaanvraag te kunnen afwachten.
Australië heeft een gruwelijke hekel aan die ‘voordringers’. Ze moeten streng worden gestrafd om er voor te zorgen dat anderen het uit hun hoofd laten de oversteek te wagen. Alle bootvluchtelingen worden dan ook opgevangen op Christmas Island, een eiland dat duizenden kilometers van het vasteland ligt. De opvangcentra op het eiland zijn inmiddels overvol, daarom zoekt de regering naar mogelijkheden in de regio.

1 opmerking:

  1. Heya ¡­my very first comment on your site. ,I have been reading your blog for a while and thought
    I would completely pop in and drop a friendly note. . It is great stuff indeed.
    I also wanted to ask..is there a way to subscribe to your site via email?


    Migratie naar Australië

    BeantwoordenVerwijderen